Limba germana

alina lazarAlina Lazar a urmat cursul de limba germana in cadrul Centrului DAGMAR D.V. De asemenea, tot in cadrul centrului nostru, a sustinut si promovat examinarea internationala ECL. In prezent, este medic in Germania la Elisabeth-Klinikum Schmalkalden. Alina ne-a transmis un scurt mesaj in urma cu putin timp.

“Deocamdata imi este un pic mai greu, din cauza limbii – vorbesc repede si nu m-am prea obisnuit. In rest, m-am acomodat – zic eu – mai repede decat ma asteptam , dupa ce prima saptamana a fost socanta . La spital lucrurile merg bine, m-au pus la treaba serioasa,desi nu am decat 3 saptamani de cand sunt aici.
In mod sigur, atunci cand voi veni in tara, voi trece si pe la scoala, m-am simtit foarte bine la Dagmar datorita oamenilor ce lucreaza acolo. Ne vom revedea cu siguranta. Pana atunci, va salut, va pup pe toti si va doresc toate cele bune !”

***

poza-marturii-300x200Emilia-Elena Popa – cursant Centrul de formare Dagmar D.V. pe limba germana : nivel incepator (A1-A2), nivel intermediar (B1-B2), limbaj medical. In prezent,  Assistenzärztin in Weiterbildung Neurologie, Aalen, Germania.

„In primul rand, vreau sa multumesc pe aceasta cale centrului Dagmar D.V. pentru tot sprijinul acordat. Pot spune ca e nevoie de multa munca pt a ajunge aici, dar si de mai multa munca pentru a te adapta, dupa ce ajungi aici. Recomand tuturor celor care vor sa mearga pe drumul acesta centrul Dagmar D.V., pentru ca fara ajutorul lor nu as fi putut ajunge unde sunt acum. Oricum, programul de aici este foarte obositor. Trebuie multa rabdare si multa perseverenta.”’

***

Velicu Nicolae, cursant limba germana : nivel incepator (A1-A2), nivel intermediar (B1-B2). In prezent, medic in Germania.

“Nu stiu de unde sa incep si unde sa termin… experienta la Dagmar -minunata! Chef de invatat sa ai. Profesorii sunt ok, te impulsioneaza, te imping de la spate sa inveti si totul se desfasoara intr-o atmosfera cat mai placuta.

Si cateva cuvinte despre cum am fost primit in Germania. La inceput, din partea mea, totul a fost ok. Oamenii au fost intelegatori si binevoitori. De adaptat e greu la inceput, nu cunosti pe nimeni, practic iei totul de la inceput, dar suntem tineri si avem putere.

Cei care pleaca trebuie sa stie ca tot ceea ce vor nemtii este putere de munca. Dar, in primul rand, limba. Trebuie sa cunosti neaparat germana.”

***

In timpul cursurilor de limba germana sau la finalizarea acestora, le cerem feedback cursantilor nostri  despre cursul de limba straina si cum s-au simtit. Le oferim cate un biletel unde sa scrie in cateva cuvinte impresia lor. Apoi aceste biletele sunt impaturite si anonim introduse intr-o cutiuta special aranjata. Mai jos puteti gasi cateva dintre mesajele lor:

NIVEL INCEPATOR

  germ incepator

NIVEL INTERMEDIAR

germ2

ALTE MESAJE

germ

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrLinkedInStumbleUponPrintYahoo MailYahoo MessengerDistribuie