Intrebari & Raspunsuri * Limbi straine adulti (engleza/germana)

I. INVATAREA LIMBILOR STRAINE

1.a.Ce este cel mai greu la invatarea limbii engleze?

Din punct de vedere gramatical, limba engleza se deosebeste de limba romana, insa gramatica sa este considerata mult mai simpla. In general comunicarea este problema principala pe care o intalnim. Majoritatea persoanelor sustin ca pot intelege cu usurinta mesajul in limba engleza, insa nu pot comunica fiindu-le frica de greseli.

1.b.Ce este cel mai greu la invatarea limbii germane?

Cele mai frecvente probleme pe care le intalneste o persoana care studiaza limba germana sunt gramatica si comunicarea/conversatia. Gramatica limbii germane este complexa si pentru a atinge un nivel B2 (intermediar superior) conversational, cursantul trebuie sa cunoasca aproape toate notiunile de gramatica. Comunicarea este strans legata de aceasta problema deoarece toate regulile gramaticale trebuie gandite si aplicate foarte rapid atunci cand vorbim sau ascultam un vorbitor pentru a decoda mesajul.

2.Cat de greu este sa inveti limba straina ca adult?

Invatarea unei limbi straine depinde de numerosi factori: varsta, timpul liber dedicat studiului suplimentar si motivatia. Intotdeauna le spunem cursantilor nostri ca durata studiului unei limbi straine depinde in primul rand de motivatia si implicarea lor.

*Aflati AICI & ACUM CE PUTETI FACE PENTRU A DEPASI CELE MAI COMUNE 5 DIFICULTATI DE INVATARE ALE ADULTILOR

3.Cat dureaza sa inveti limba straina ca adult?

La nivel european s-a realizat un studiu care teoretic aloca intre 100 si 200 de ore pentru fiecare nivel al Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine. In realitate, timpul acesta se poate injumatatii daca se depune un efort constant (intre 30 si 90 minute/zi studiu suplimentar)si studiul este ghidat de un specialist (profesor-formator).

*Aflati AICI & ACUM care sunt CELE 3 CRITERII DE EXIGENTA ALE PROFESORULUI – FORMATOR DE LIMBI STRAINE pe care orice cadru didactic trebuie sa le indeplineasca pentru a va oferi o experienta de neuitat si rezultate pe masura asteptarilor dvs.

4.Cum imi evaluez singur nivelul de limba straina (engleza/germana) daca am cunosinte anterioare?

Daca aveti cunosinte anterioare, pentru a va putea inscrie la cursurile centrului nostru, trebuie sa sustineti un test de evaluare nivel. Puteti face acest lucru la sediul nostru impreuna cu un profesor-formator (durata testului este de 90 minute si include proba scrisa si proba orala) sau va puteti evalua gratuit online pentru limba engleza  AICI si pentru limba germana AICI sau AICI.

II. EXAMENE DE LIMBA ENGLEZA

1.a.Care sunt examenele internationale cerute pentru a lucra sau studia in UK si 2.Ce nivel de limba straina am nevoie daca vreau sa lucrez sau sa invat in UK ?

Cele mai cerute certificari pentru a studia in UK sunt TOEFL sau IELTS. Nivelul cerut de universitati este in principal nivelul de C1. Cele mai cerute certificari pentru a lucra in UK sunt IELTS, Cambridge si E.C.L. Nivelul cerut de angajatori difera in functie de profesie si land. Pentru meseriile care presupun interactiune scazuta este nevoie de un nivel minim A2 (aici se incadreaza asistentii medicali, au-pair), iar pentru celelalte un nivel  minim B2. Inainte de a va inscrie la un examen international de limba engleza, verificati cu angajatorul/firma de recrutare ce tip de certificare doresc sau daca au nevoie de vreo certificare internationala (exista multe cazuri cand nu este nevoie de certificare deoarece se sustine interviu de verificare a cunostintelor).

1b.Care sunt examenele internationale cerute pentru a lucra sau studia in Germania si 2.Ce nivel de limba straina am nevoie daca vreau sa lucrez sau sa invat in Germania, Austria, Elvetia ?

Cele mai cerute certificari pentru a studia in Germania sunt TestDAF si Goethe. Nivelul cerut de universitati este in principal nivelul de C1. Cele mai cerute certificari pentru a lucra in Germania sunt Goethe, telc si E.C.L. Nivelul cerut de angajatori difera in functie de profesie si land. Pentru meseriile care nu presupun interactiune este nevoie de un nivel minim A2, iar pentru celelalte un nivel  minim B2. Inainte de a va inscrie la un examen international de limba germana, verificati cu angajatorul/firma de recrutare ce tip de certificare doresc sau daca au nevoie de vreo certificare internationala (exista multe cazuri cand nu este nevoie de certificare deoarece se sustine interviu de verificare a cunostintelor).

2.a.Ce probe are un examen international de limba engleza?

Un examen international pentru orice limba straina are in general 4 probe: exprimare scrisa (Writing) si exprimare orala (Speaking), intelegere scrisa (Reading) si intelegere orala (Listening). Nota de promovare este de cele mai multe ori nota 6. Pentru a vedea care este nivelul de dificultate pentru fiecare nivel de examen, puteti vizita pagina oficiala E.C.L. unde gasiti modele de subiecte pentru fiecare nivel (A2-C1) si pentru 3 dintre 4 probe AICI si derulati pana la “limba engleza”. Puteti afla mai multe despre examenele Cambridge AICI.

2.b.Ce probe are un examen international de limba germana?

Un examen international pentru orice limba straina are in general 4 probe: exprimare scrisa (Schriftliche Kommunikation) si exprimare orala (Mündlicher Kommunikation), intelegere scrisa (Leseverstehen) si intelegere orala (Hörverstehen). Nota de promovare este de cele mai multe ori nota 6. Pentru a vedea care este nivelul de dificultate pentru fiecare nivel de examen, puteti vizita pagina oficiala E.C.L. unde gasiti modele de subiecte pentru fiecare nivel (A2-C1) si pentru 3 dintre 4 probe AICI si derulati pana la “limba germana”. Puteti vizualiza cum se desfasoara proba exprimare orala la examenul Goethe pentru NIVELUL A1 , NIVELUL A2 , NIVELUL B1 .

III. MATERIALE DE STUDIU

1.De unde pot cumpara materiale de studiu suplimentar?

Pentru a studia suplimentar limba engleza, va recomandam doua site-uri cu care Centrul DAGMAR D.V. colaboreaza din anul 2009: Centrul de Carte Straina SITKA si LIBRARIE.NET.

2.Ce resurse gratuite pot sa folosesc pentru a invata limba germana?

Pentru limba engleza, va invitam sa vizitati urmatoarele siteuri: British Council , BBC , http://www.deutschseite.de/inhalt.html , ENGVID.COM si blogul nostru cu resurse de invatare . Pentru limba germana, va invitam sa vizitati urmatoarele siteuri: http://visulgerman.blogspot.ro/ , http://www.dw.de/deutsch-lernen/s-2055 , http://www.deutschseite.de/inhalt.html , Bernd Ziesche . In cadrul cursurilor noastre, va oferim si alte resurse gratuite, inclusiv cursuri video, literatura moderna cu suport audio si alte fise necesare.

IV. CURSURI ENGLEZA / CURSURI GERMANA IN CRAIOVA LA DAGMAR D.V.

1.Ce sa aleg: un curs de grup sau o meditatie?

Centrul DAGMAR D.V. organizeaza in principal cursuri de grup pentru adulti cu un numar de 7-10 persoane. Meditatii si grupe cu un numar mai mic de participanti sunt posibile.Cursurile de grup ofera o durata fixa, standard, pentru fiecare nivel si le recomandam deoarece durata fixa intareste motivatia de pregatire a cursantului si acesta se mobilizeaza mai bine. In plus, competitivitatea este un alt factor motivational pentru participarea la cursurile de grup. Costurile cursurilor de grup sunt cu 50% mai mici decat cele meditatie.

Alegerea dvs. se face in functie de timpul pe care il aveti pentru pregatire, de programul zilnic, motivatia si costurile aferente pregatirii. Din punct de vedere al programului, cursurile de grup (4-6 / 7-10 cursanti) sunt prioritare in intervalul 17:30-20:30 – in acest interval se organizeaza si cursuri mediatie (1-3 cursanti) daca sunt profesori-formatori si sali libere. Cursurile meditatie se desfasoara in general in intervalul 9:30-17:30.

2.Ce diplome sau certificari imi poate oferi DAGMAR D.V.?

La finalul fiecarui nivel de curs, se elibereaza gratuit o adeverinta bilingva (romana – engleza) care atesta durata cursului, nivelul urmat si nota obtinuta la testul de evaluare. In general, aceasta adeverinta este suficienta pe plan local/national si in anumite domenii in UK si Irlanda, Germania, Austria, Elvetia, Franta, Belgia etc.. Contra cost (25 lei) se poate elibera si certificat lingvistic bilingv (roman-englez/german/francez/spaniol/italian) care atesta participarea si absolvirea nivelului de limba straina.

Persoanele care detin un nivel A2 (cursanti DAGMAR D.V. sau candidati externi) se pot inscrie la examenul de certificare A.N.C. in urma caruia se obtine certificat eliberat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, recunoscut la nivel european in regim de act de studiu (ca si diploma de bacalaureat, licenta etc.). Persoanele care detin unul dintre nivelurile A2, B1, B2 sau C1 (cursanti DAGMAR D.V. sau nu) se pot inscrie la examinarea internationala a comunitatii europene E.C.L. Examenul se sustine la nivel international la aceleasi date, numai in lunile pare.

3.De ce sa aleg DAGMAR D.V. pentru cursurile de limbi straine (in Craiova sau online)?

Datorita profesionalismului echipei noastre, a calitatii cursurilor oferite si a rezultatelor obtinute de cursantii nostri. Mai multe motive puteti gasi AICI.

4.Cum stiu ca ma voi intelege cu profesorii?

Este de datoria fiecarui profesor-formator sa gaseasca metoda de comunicare si de predare adecvata fiecarui tip de cursant. Profesorii-formatori care reprezinta centrul nostru sunt instruiti pentru a face fata cu succes tuturor provocarilor aparute si sunt deschisi la sugestiile participantilor. Noi venim in intampinarea nevoilor dvs. si este datoria noastra sa ne adaptam personalitatii dvs. pentru a obtine rezultatele asteptate. Cu siguranta, experienta la DAGMAR va fi una extrem de placuta si utila pentru dvs.

5.Pot sa imi aleg profesorul preferat?

Orice cursant care se inscrie in cadrul centrului nostru este cursant DAGMAR D.V. si nu cursantul unui anumit profesor. De aceea, echipa noastra administrativa are grija ca atunci cand aloca un profesor unui cursant, compatibilitatea dintre acestia sa fie maxima. Cum stim acest lucru? Lucram in acest domeniu din anul 2009 si am descoperit de-a lungul timpului tipologii de cursanti pe care ii putem atribui cu usurinta membrilor echipei noastre. Si deoarece inscrierea la cursurile noastre se face direct la sediul nostru, ajungem sa cunoastem fiecare cursant personal.

6.Ce se intampla daca totusi simt ca nu sunt compatibil/a cu un anumit profesor?

Aceste cazuri sunt extrem de rare. Insa daca simtiti acest lucru, va rugam sa contactati Secretariatul si deschis sa ne comunicati problemele intalnite de dvs. Un alt profesor-formator poate fi alocat si cursul se continua de la nivelul la care ati ajuns. Niciun profesor-formator al centrului nostru nu se va supara daca doriti o schimbare. Suntem cu totii aici pentru a va ajuta sa reusiti in ceea ce v-ati propus.

ADRESATI-NE INTRBARILE DUMNEAVOASTRA AICI, completand campurile de mai jos:

 

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Intrebarea dumneavoastra

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrLinkedInStumbleUponPrintYahoo MailYahoo MessengerDistribuie