Centru de pregatire / testare acreditat OSD – GOETHE

oesdPrin parteneriatul cu EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE, centrul DAGMAR D.V. Romania sustine la sediul din Bulvardul Carol I, nr. 12, Craiova, cursuri de pregatire pentru examene OSD – Goethe.

OSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) este un examen si sistem de evaluare austriac pentru limba germana ca a doua limba invatata.

Examenul pentru nivelul B1 este creat si organizat in parteneriat cu Goethe Institut si are aceeasi recunoastere internationala.

A1 Grundstufe Deutsch 1 (GD 1) evalueaza nivelul de limba germana in situatii de zi cu zi, familiare vorbitorului, la nivel elementar. Acest examen este recomandat oricarei persoane cu varsta peste 14 ani si este de asemenea disponibil si in varianta Österreich-Variante (Z-Variante) pentru imigrantii in Austria.

A1 Kompetenz in Deutsch 1 (KID 1) evalueaza competentele de limba germana ale copiilor si adolescentilor in contexte legate de scoala, mediul familial si mediul public. Acest examen este dedicat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani.

A2 Grundstufe Deutsch 2 (GD 2) evalueaza competentele lingvistice elementare, ale candidatilor pusi in situatii familiare, de zi cu zi si chiar profesionale. Pune accent pe schimbul direct si simplu de informatii in situatii familiare. Acest examen este dedicat persoanelor cu varste peste 14 ani si este de asemenea disponibil si in varianta Österreich-Variante (Z-Variante) pentru imigrantii in Austria.

A2 Kompetenz in Deutsch 2 (KID 2) evalueaza competentele lingvistice ale copiilor si adolescentilor in contexte legate de scoala, mediul familial si mediul public. Pune accent pe schimbul direct si simplu de informatii in situatii familiare. Acest examen este dedicat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani.

B1 Zertifikat Deutsch este un examen recomandat persoanelor cu varsta peste 16 ani. A fost creat si este administrat de catre ÖSD in parteneriat cu Goethe Institut, telc GmbH si the Center for Language Learning and Research al University of Fribourg din Elvetia. Examenul evalueaza competentele de limba germana ale vorbitorilor in contexte profesionale si de zi cu zi. Se pune accept pe abilitatea de comunicare a vorbitorului dar si pe acuratetea limbajului formal. Examenul este disponibil incepand din ianuarie 2014 sub numele de ZDÖ (Zertifikat Deutsch Österreich).

B1 Zertifikat Deutsch für Jugendliche (B1 Zertifikat fur Schulen) , dedicat copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, corespunde B1 Zertifikat Deutsch insa difera de acesta prin subiectele de examen care au fost adaptate special varstei si experientei scolare. Zertifikat B1 (modular) evalueaza capacitatea vorbitorilor de a folosi limba germana in context familiar, in situatii de zi cu zi (la locul de munca, la scoala, in calatorii, in timpul liber etc). Acest examen este se poate sustine si modular, fiecare proba a acestuia (Reading, Listening, Writing si Speaking) putand fi sustinuta independent de celelalte, de-a lungul timpului. Examenul este creat in parteneriat cu Goethe Institut si este disponibil atat vorbitorilor de limba germana cu varste de peste 16 ani cat si copiilor si adolescentilor cu varste peste 12 ani.

B2 Mittelstufe Deutch fur schulen este recomandat tinerilor cu varsta peste 14 ani si este o dovada a competentelor de comunicare in limba germana vorbita in afara mediului familiar, mai précis in situatii publice. Cerintele sunt identice cu cele ale examenului B2 pentru adulti. Textele si subiectele sunt specifice intereselor adolescentilor.

B2 Mittelstufe Deutsch evalueaza competentele de limba germana ale vorbitorilor pusi in contexte profesionale, educationale (la scoala, la universitate), precum si in situatii de zi cu zi. Acest examen este recomandat persoanelor cu varste peste 16 ani. De asemenea se poate sustine si in varianta pentru scoli (elevi cu varsta peste 14 ani).

C1 Oberstufe Deutsch evalueaza competentele de limba germana ale vorbitorilor pusi in situatii complexe, in mediul social si profesional, caracterizate de un nivel inalt de acuratete si complexitate a limbii germane. Acest examen este recomandat persoanelor cu varste peste 14 ani.

C1 Oberstufe Deutsch fur schulen evalueaza competentele de limba germana ale vorbitorilor pusi in situatii complexe, in mediul social si profesional, caracterizate de un nivel inalt de acuratete si complexitate a limbii germane. Acest examen este recomandat persoanelor cu varste peste 14 ani.

C2 Wirtschaftssprache Deutsch evalueaza atat limbajul general cat si pe cel profesional, in contexte complexe, caracterizate de un nivel ridicat de acuratete si complexitate. Acest examen este recomandat persoanelor cu varste peste 16 ani.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrLinkedInStumbleUponPrintYahoo MailYahoo MessengerDistribuie