unnamedLa Dagmar D.V., fundamentul procesului de invatare este comunicarea, relationarea. Procesul de invatare este mult mai valoros atunci cand implica interactiune si utilizarea limbii in contexte cat mai reale/realiste, actuale si intalnite des in viata sociala. Astfel, metoda comunicativa este una dintre cele mai eficiente si de succes metode de predare a limbilor straine. Tehnicile cele mai folosite în cadrul acestei metode sunt bazate pe comunicare, mai ales orala, dar si scrisa: discutii, jocuri lingvistice, jocuri de rol etc. Rolul studenților este unul foarte activ, in timp ce al profesorului este mai puțin „vizibil”, acesta din urma fiind un facilitator și un manager al activitatilor studentilor.

CELTA – Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages (certificatul de predare a limbii engleze vorbitorilor de alte limbi) se axeaza foarte mult pe aceasta metoda. CELTA este cel mai raspandit certificat TESOL la nivel mondial si este acceptat de cel mai mare numar de institutii din intreaga lume. Certificarea le permite profesorilor non-nativi sa predea limba engleza oriunde in lume, iar absolventii dobandesc abilitati de predare a limbii engleze la cele mai inalte standarde.

Valentina Dutescu, manager Dagmar D.V. si profesor al centrului nostru, este singurul profesor din regiunea Olteniei acreditat CELTA. Diploma CELTA  este obtinuta in urma unui curs de formare cu o durata de 120 ore. Cursul se preteaza persoanelor cu sau fara experienta in predare si ofera o  calificare oficiala internationala.

Cursul implica un minim de 120 de ore de contact, care cuprind metodologia predarii limbii engleze, evaluarea a 6 ore de practica pedagogica si feedback-ul aferent, tutoriale, supervizarea planificarii lectiilor, 6 ore de observare la clasele unde predau cadre didactice cu experienta si patru referate scrise.

Prin complexitatea cursului si recunoasterea sa categorica la nivel international, CELTA indica, in mod evident, un control avansat al limbii engleze al celor care detin un astfel de certificat, fiind o reala carte de vizita a unui profesor de limba engleza.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrStumbleUponLinkedInEmailGoogle BookmarksYahoo MailYahoo MessengerPrintDistribuie
Categorii: Echipa noastra, Slides

Leave a Reply