monicaFlorina Monica Lapadatu este profesor de coregrafie la Dagmar D.V., unde preda  genuri precum balet, dans modern, contemporan, societate – vals, sportiv, dansuri de majorete, dar si gimnastica sportiva, dansuri latino-americane, hip-hop, samba, cha-cha, bachata si jocuri populare din toate zonele tarii .

Monica a inceput sa danseze  inca de la gradinita, apoi a continuat sa isi exploreze pasiunea la scoala, la Palatul Copiilor, la Casa de Cultura, unde a fost indrumata de profesorii coregrafi sa urmeze Scoala de Arta – sectia Coregrafie (dans modern – de societate, dansuri cu caracter romanesc – populare ). A fost prim-solist dansator al Ansamblului Profesionist din orasul Slatina, apoi a absolvit Academia de Coregrafie (ACAFER) din Bucuresti, iar din 1995 preda coregrafia. Le este si acum recunoscatoare celor care au incurajat-o in drumul sau si le multumeste, in mod deosebit, Presedintelui ACAFR, Maestru Coregraf Theodor Vasilescu si Maestrului Coregraf Marian Barbu.

“Consider ca am avut un mare noroc cu dansul, care a devenit din pasiune profesie”, spune Monica.

Iata ce structura urmareste un curs de dans sustinut de Monica:

1. Obiectiv cadru: Stimularea cresterii si optimizarea dezvoltarii fizice a organismului copiilor –terapie prin miscare, muzica si dans .

2. Obiectiv de referinta: Copilul va fi capabil sa execute exercitii pentru stimularea tonicitatii si troficitatii musculaturii si segmentelor corpului.

3. Comportamente: Copilul sa poata executa inclinari inainte, inapoi, deplasari lateral, rotiri cap, brate, sa realizeze aplecari, indoiri, rasuciri, rotiri pentru trunchi .

4. Formarea si educarea tinutei corecte a corpului: Copilul va fi capabil sa execute miscari care necesita o orientare spatiala si temporala – pasi pe ritm si muzica. Copilul va coordona miscarea cu muzica si cu ceilalti copii din grupa .

STUDII, experienta:
Scoala de Arte –sectia coregrafie
Specialitatea –dans modern, dans popular
Academia de Coregrafie –Profesor coregraf

Mottoul Monicai:
DANSEZI PENTRU TINE, DANSEZI PENTRU SANATATEA TA !!

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrStumbleUponLinkedInEmailGoogle BookmarksYahoo MailYahoo MessengerPrintDistribuie
Categorii: Echipa noastra

Leave a Reply