Dragii nostri, noi credem ca suntem datori cu totii cu o mana intinsa catre cei din comunitate, catre cei mai putin norocosi, care pot, cu ajutorul nostru, sa se bucure de sansa la educatie. Un drept care, teoretic, ne apartine tuturor. Practic, insa, realitatea este mai trista. Multi dintre copiii de la sate provin din familii nevoiase, care nu isi permit sa investeasca in educatie. Conform datelor Institutului Național de Statistica, la 1 ianuarie 2013 riscul de saracie in rural era de 6 ori mai mare.

photo

Dagmar D.V. s-a inscris in competitia METRO- STARURILE COMUNITATII cu proiectul  “Educam, donam viitor copiilor de la sate!”, avandu-i  ca parteneri pe cei de la World Vision. Va invitam sa sprijiniti proiectul nostru cu un vot, pe pagina: http://www.metro.ro/public/home/Community+Stars/starurile-comunitatii/toate-povestile . Va invitam sa intrati pe pagina, unde sunt afisate toate proiectele inscrise, si sa alegeti proiectul Dagmar D.V., pentru a le oferi, alaturi de noi, o sansa copiilor din mediul rural.

CE AM FACUT PÂNĂ ACUM?
Ne-am dorit IMPACT –> acţiune: am parteneriat cu fundaţia internaţională World Vision România ce vizează bunăstarea celor mai vulnerabili copii din România, cei din mediul rural.

 REZULTATE:

- împreună am strans peste 8000 de rechizite pentru copiii de la sat
– lunar sprijinim împreună un copil de la sat, micuţa Elena Denisa, oferindu-i sprijin moral şi financiar
– încurajăm angajaţii, partenerii şi clienţii să efectueze donaţii în urna permanent plasată în sediul firmei
– colectăm fişe 2%, produse şi timp de voluntariat de la oameni
photo (1)

CE VREM SĂ FACEM ÎN CONTINUARE PENTRU COPII DE LA SATE?
– Să amplificăm vocea lor în societate
– Să le oferim şansa să militeze pentru propriile drepturi
– Să îşi spună povestea cu nevoi, valori şi soluţii într-un mod inedit şi captivant pentru a stârni interesul populaţiei

CUM?
Un proiect de dezvoltare personală şi de integrare în societate a copiilor din mediul rural prin intermediul teatrului. Acesta este de fapt o replicare a unei iniţiative a Fundaţiei World Vision desfăşurate în anul 2014 unde am fost implicati 26 de copii dintr-un sat doljean- Bucovăţ. Rezultatele au fost de impact, copii ajungând să joace o piesa de teatrul compusa de ei, în Craiova( la Sala Studio a Teatrului Naţional, la Centrul Muntifuncţional şi pe scena Liceului de Arte, înregistrând un total de peste 1400 de spectatori) şi în Bucureşti pe scena teatru „ACT“.
Teatrul este o formă de artă prin care se pot comunica masei, cu uşurinţă, idei, valori şi nevoi, uşurându-le copiilor procesul de interacţiune cu oamenii ce le pot oferi o mână de ajutor în îmbunătăţirea calităţii vieţii.
Workshopurile conduse de actori profesionişti vor avea ca scop dezvoltarea persoanală, creşterea încrederii în sine şi sporirea capacităţilor de comunicare.
Proiectul va fi adresat în special copiilor proveniţi din familii foarte sărace şi va pune accent pe sporirea educaţiei, dezvoltarea personală, creşterea încrederii în sine şi a dorinţei de a îşi construi un viitor mai bun, totul cu ajutorul exerciţiilor şi workshop-urilor de teatru. Astfel ne dorim să formăm nişte cetăţeni mai activi, mai pasionaţi de problemele comunităţii, mai implicaţi, ce vor avea ca formă de exprimare arta, teatrul.

De ce sa ne votezi:

1.  Este dovedită deja eficienţa proiectului. Acesta este de fapt o replicare a unei iniţiative a Fundaţiei World Vision desfăşurate în anul 2014 unde 26 de copii dintr-un sat doljean- Bucovăţ, au avut ocazia sa participe. Rezultatele au fost de mare impact, copii ajungând să joace în Craiova( la Sala Studio a Teatrului Naţional, la Centrul Muntifuncţional şi pe scena Liceului de Arte, înregistrând un total de peste 1400 de spectatori) şi în Bucureşti pe scena teatru „ACT“.

2.  Sărăcia implică pentru aceşti copii vulnerabilităţi multiple – nutriție precară, resurse limitate pentru participarea școlară, acces limitat la servicii, marginalizare, rezultate școlare slabe – care au un impact semnificativ asupra dezvoltării și evoluției lor pe tot parcursul vieții.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrStumbleUponLinkedInEmailGoogle BookmarksYahoo MailYahoo MessengerPrintDistribuie
Categorii: NOUTATI, Parteneriate

Leave a Reply