Centrul educațional și de formare profesională Dagmar D.V. anunţă o nouă seară de film dedicată cinefililor care doresc să îşi exerseze cunoştinţele de limbi străine. De această dată, propunem o seară a filmului francez. Astfel, vineri, pe 31 iulie, de la ora 18:00, ne-am bucura să vizionăm alături de francofoni şi francofili Les Intouchables, un film emoţionant bazat pe o poveste reală.

movie club(1) copy

Filmul va fi rulat fără subtitrare, ca un exerciţiu de ascultare a limbii franceze, iar vizionarea va fi completată de discuţii libere și un schimb de impresii tot în limba franceză. “Maestrul de ceremonii” al întâlnirii va fi Georgiana Vintilă, profesoară de limba franceză la Dagmar D.V. (puteţi afla mai multe despre ea de aici).

Proiecţia este recomandată persoanelor de peste 16 ani.

Cei care doresc să participe la seara de film Dagmar D.V. sunt rugați să trimită un mail pe adresa contact@dagmardv.ro sau să sune la unul dintre numerele de telefon: 0351401685 / 0749667802. Costul este de 10 lei și include popcorn și suc. Înscrierile se fac până joi, 30 iulie, ora 20:30!

Movie Club este o inițiativă menită să exploateze într-un mod modern și original studiul limbilor străine, printr-o abordare deschisă, încurajând, în același timp, socializarea și dezbaterea.

Despre film:

În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (Francois Cluzet), un artistocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal și, surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job.

Lăsând la o parte lipsa lui de experiență, când vine vorba despre umor lucrurile se schimbă radical. Și astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebunești, ciudate și incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe și Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică, deși improbabilă.

Pentru că pe cei doi tocmai ceea ce îi desparte îi transformă în Invincibilii, doi prieteni capabili să mute munții împreună, să-l facă pe Vivaldi să trăiască din nou alături de Earth, Wind and Fire, într-un cuvânt să creeze cu foarte mult umor un univers comun din  două lumi aparent incompatibile.

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrStumbleUponLinkedInEmailGoogle BookmarksYahoo MailYahoo MessengerPrintDistribuie

Leave a Reply