CELE 3 CRITERII DE EXIGENTA ALE PROFESORULUI – FORMATOR DE LIMBI STRAINE

pe care orice cadru didactic trebuie sa le indeplineasca pentru a va oferi o experienta de neuitat si rezultate pe masura asteptarilor dumneavoastra

Cat de usor sau de greu este sa alegi un profesor bun de limbi straine? Si cum verifici alegerea inainte de a plati si de a fi dezamagit de rezultat? Un cadru didactic poate fi bun indiferent de varsta. Iar alegerea dumneavoastra trebuie sa ia in considerare mai putin varsta si mai mult calitatile de pedagog si pregatirea teoretica si practica.

1. Formarea profesionala la nivel national/european

Nu multi stiu ca un certificat DPPD se adreseaza numai pregatirii elevilor. Si ca, pentru a pregati adulti, cadrele didactice au nevoie de o certificare si in profesia de Formator recunoscuta la nivel U.E. (cunoscuta pentru multi ca Trainer sau Lector). De ce s-a simtit nevoia unei distinctii? Pentru ca predarea la adulti si copii difera foarte mult, tinand cont de cunostinele anterioare, timpul efectiv dedicat pregatirii si lucrului individual, si mai ales obiectivele. Deci, cand incepeti procesul de cautare a unui cadru didactic – indiferent daca doriti pregatirea unui copil sau a unui adult, intrebati calificarile detinute si notele obtinute de acestia. Notele reflecta si astazi implicarea de care au dat dovada cadrele didactice in procesul de perfectionare. Mai mult, intrebati ce alte certificari internationale detin cadrele didactice – acestea pot cu adevarat sa faca diferenta.

*Daca doriti sa va informati despre profesia de Formator sau daca sunteti un cadru didactic care doreste o asemenea acreditare, aflati mai multe informatii AICI.

2. Experienta internationala

Un alt punct important de analizat este experienta internationala a cadrului didactic. Indiferent daca doar a studiat sau a si lucrat intr-o tara straina, interactiunea cu nativi si cunoasterea culturii direct (nu numai prin intermediul manualelor scolare) va face diferenta intre un cadru didactic bun si unul mediocru. Asadar, cereti informatii despre experienta sa internationala.

Limba evolueaza constant, de la un an la altul apar cuvinte noi, mici modificari gramaticale si in plus, fiecare regiune are particularitatile sale. Cu siguranta doriti pe cineva care sa va explice si diferentele dintre folosirea limbii ca in manualele scolare si folosirea limbii in viata de zi cu zi. Si va fi cu atat mai interesant cand veti putea invata din experientele sale reale in strainatate.

3. Rezultatele anterioare

Doriti un cadru didactic incepator care sa faca experiente pe dumneavoastra sau copilul dumneavoastra.? In niciun caz! Atunci informati-va asupra experientei anterioare in predare si asupra rezultatelor obtinute. Orice cadru didactic ar trebui sa va poata prezenta cu mandrie succesele sale, dar ar trebui sa fie corect si onest, si sa va vorbeasca deschis si despre eventualele rezultate mai putin pozitive care insa nu au tinut de tehnica sa de a pregati. Cu siguranta veti aprecia mai mult aceasta abordare si veti putea face alegerea corecta.

Dar daca simtiti ca ati dori sa lucrati cu un cadru didactic tanar, fara prea multa experienta? Atunci cereti o sedinta gratuita. Aceasta poate avea o durata mai scurta decat o sedinta normala, insa veti putea avea ocazia sa descoperiti calitatile pe care le cautati.

Nu cereti sa asistati la mediatiile/cursurile acestuia. Un cadru didactic bun nu ar avea probleme cu acest lucru, insa cursantul sau s-ar putea simti stanjenit de prezenta externa si ar putea contesta un astfel de gest pe timpul si banii sai.

Daca v-a placut acest articol, abonati-va la newsletter nostru pentru a primi informatii actualizate si mai multe resurse gratuite.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Daca inca nu v-am convins, adresati-ne intrebarile dumneavoastra folosind formularul de mai jos si vizitati prezentarile cadrelor didactice DAGMAR D.V. AICI >>>.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrStumbleUponLinkedInEmailGoogle BookmarksYahoo MailYahoo MessengerPrintDistribuie

Leave a Reply