Integrarea printre alti copii de aceeasi varsta favorizeaza  asimilarea unor abilitati sociale pe care copilul dumneavoastra nu le poate deprinde din interactiunea cu parintii, bunicii sau cu adultii in general. Invatarea unei limbi straine in grup se face intr-un spatiu adecvat si intr-un mediu distractiv, in care copilul se poate relaxa si distra copios, acumuland simultan noi cunostinte.

Kids reading book together

Pe site-uri de specialitate, se spune ca „spiritul de echipa/de apartenenta la un grup este o calitate importanta care pregateste copiii pentru provocarile vietii de adult si ii ajuta sa deprinda  cele mai bune mijloace pentru a reusi in viata. Insa nu este o calitate innascuta ci este un „bun” dobandit care-i invata despre incredere, responsabilitate, cooperare. Cooperarea presupune initial integrarea copilului intr-un grup ai carui membri au un scop sau tel comun. Incercarea de a indeplini misiunea presupune multe aptitudini pe care copilul le va dezvolta din lucrul in echipa cu alti copii. Este o abilitate care ofera copilului fundatia pentru reusitele de la maturitate. Spiritul de echipa presupune dezvoltarea si invatarea unor abilitati si valori esentiale pentru copii: incredere, responsabilitate, comunicare, cooperare, prietenie (sociabilitate) etc.

Cei care lucreaza cu grupuri de copii trebuie sa aiba grija sa implice toti copiii in aceeasi masura, sa ii trateze la fel si sa ii incurajeze in permanenta in momentele in care simt ca cedeaza.”

Cursurile de limbi straine de la Dagmar D.V. pun accent, pe langa informatiile legate direct de limbile studiate, si pe latura comunicativa si dezvoltarea unei laturi profund sociale, care ii va fi extrem de utila copilului in viitor. Un copil sociabil, obisnuit inca de mic intr-o comunitate mai mica sau mai mare, se va adapta mai usor la diferite situatii sociale si va reusi sa se faca placut mai repede. Asadar, la Dagmar, copiii invata nu doar sa comunice intr-o limba straina, ci si sa comunice mai usor cu ceilalti si sa se descurce in situatii de grup.

Aflati si ce beneficii aduce studiul propriu-zis al unei limbi straine copilului dumneavoastra!

Daca v-a placut acest articol, abonati-va la newsletter nostru pentru a primi informatii actualizate si mai multe resurse gratuite.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Daca inca nu v-am convins, adresati-ne intrebarile dumneavoastra folosind formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrStumbleUponLinkedInEmailGoogle BookmarksYahoo MailYahoo MessengerPrintDistribuie

One Response so far.

  1. […] Aflati si care sunt beneficiile lucrului in grup pentru copii! […]

Leave a Reply